Fermierii americani au aruncat mii de litri de lapte în semn de protest

Săptâmâna trecută, fermierii de lactate din Minnesota, Sua, au aruncat mii de litri de lapte din cauza aglomerării producției și a centrelor de colectare, care nu au mai făcut față.

Justin Malone este unul din fermierii de lactate care se confruntă cu această problemă, el face parte din cea de a treia generație de fermieri și e unul din proprietarii fabricii de lapte „Hastings Creamery”.

Patruzeci și cinci de ferme de lapte din Minnesota și Wisconsin fac parte din această colaborare, totuși, în ultimul timp, mulți fermieri s-au chinuit să-și găsească cumpărători pentru produsul lor.
„Lactatele sunt căutate în toată țara și în întreaga lume, pentru nutrienții necesari alimentației. În aceeași situație suntem mai mulți în industria lactatelor, ne confruntăm cu o lipsă de unități
de procesare a laptelui, iar fermierii produc în exces.”, a spus Justin Malone pentru CBS.

Fermierii au rămas în final fără soluții așa că au fost nevoiți să arunce laptele, cum a fost și cazul la ferma Thompson Dairy, lângă Lewinston. Fabrica Hastings Creamery s-a ocupat cu îmbutelierea laptelui de aproximativ 100 de ani, recent a fost avertizată de autorități că nu respectă autorizația pentru apa industrială, deoarece producția a fost extinsă ca să țină pasul cu fermierii.

O soluție pe termen lung se va implementa abia după cel puțin un an

Malone a spus că problema se va rezolva odată cu construirea unei stații pentru purificarea apei înainte ca aceasta să iasă din fabrică, în natură. „Momentan căutăm să stabilim soluții pe termen scurt împreună cu Consiliul Metropolitan, mai trebuie să treacă aproximativ un an până vom putea să implementăm și o soluție pe termen lung. Actualizăm echipamentele acolo pentru a încerca să facem procesul mai eficient. În cele din urmă, ajutăm mai mulți fermieri de lactate. Acesta este scopul nostru.” a mai declarat Justin Malone.

Fabrica de lapte, Hastings, procesează în fiecare zi 68 de mii litri de lapte, de aceea unii fermieri din zonă au decis să vândă din vaci pentru a nu fi nevoiți să producă în exces.

CITEȘTE ȘI:

Laptele românesc, mai ieftin de la 1 mai

USAMV Cluj promovează alimentele bio

Related posts

Leave a Comment